https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=%3Clink+rel=%22shortcut+icon%22+href=%22https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3221413/images/2012/kamera_ikon_507461c99606ee5886bc732e.png%22%3E&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Mongolia Djingis Khan

På fin kinaresturang med min fina kille (han som står vid disken längst bort)
Näst blir det bioooo! Vad gör ni ikväll?

Världens bästa

Åhh, igår när jag kom ut ur duschen och hade klätt på mig för att gå ner och äta så hade pappa sagt att jag skulle få en överraskning vid maten Jag ba, aa men jag får väl nån liten present eller en tidning eller nåt, men vet ni vad som hände?
När jag kommer ner för trappan så ser jag Erik komma ut under trappan. TROR NI JAG BLEV CHOCKAD ELLER? Så jävla söt, kom och överraskade mig på vår halvårsdag. Han skulle egentligen komma idag ju. Så himla mysig.

Så jag åkte med honom och hans mamma och lillasyster som också var med, till MAX och köpte middag och sen åkte vi hem till honom och kollade på tv och pratade med hans familj. Sen gick vi ner och spelade kort och sen myste vi tills jag var tvungen att sova eftersom jag faktiskt har skola idag :(
Jag åkte buss med hans lillasyster till skolan och nu är jag här och har långtråkig samhällskunskapslektion på 3 timmar... 
Efter skolan ska jag och Erik till mig och sen direkt till stan och så ska jag köpa julklappar till min släkt, och så ska vi gå på något mysigt fik.
Sen ikväll har jag lite överraskningar till Erik, för att fira vår halvårsdag som var igår. Jag hade ju planerat in lite grejer eftersom jag inte hade en jäkla aning att han skulle komma till mig igår :') , men jag bloggar mer ikväll eller imorgon!
 
Puuuusss!

Ett halvår med mitt hjärta

Idag har jag och min älskling varit tillsammans i ett halvår.. ♥

Gårdagens fotolektion

 
blev rätt kassa bilder pga att jag fotade med en Nikon kamera och jag är usel på att ställa in inställningarna på dom! Haha..

I made it!

Aslycklig tjej har precis tränat sitt första träningspass på 3,5 år, och hört att hennes pojkvän kommer till henne i helgen! <3333

Tränatränaträna

Dags att ta tag i mig själv och min hälsa nu efter 3,5 år utan någon sorts träning! Skaffat gymkort på 6 månader, nu kör vi!  Tränar ni något? :)
 

Ännu en video på mig och min älskling

♥ 
... eller titta hääär
och jaaa, det är jag som sjunger i bakgrunden, so awkward i know
 
 

- Hon har varit med så länge.

Fotomässan - bilder

Åh jag älskade det här stället. Min fina mamma på sista bilden.

Fotomässan i Älvsjö

Hej hörni! Vad kul att logga in 4 dagar efter senaste riktiga bloggningen och se att så många av er fortfarande hänger kvar här! Ni är bra ni.
Idag har jag och min lilla mamma tagit bilen till fotomässan i Älvsjö och provat på massa olika superkameror och objektiv. Så himla coolt var det!!!! Verkligen drömstället för mig, som Erik sa när jag berättade vad man gjorde där, haha. 
Jag har tagit en del bilder som jag tänkte visa er! Ska bara ladda över dem på datan och redigera lite. Hoppas ni haft en jättehärlig helg, puss!

Vad som finns på min data

Har ju blivit lite photobooth bilder på rasterna kan man lätt säga.. ;)

Chillin' killin'

så fort man kommer hem från skolan och in genom dörren är det myskläder på!
 

Tjenixen, idag har jag varit i skolan för första gången på 10 dagar. Gissa om man har ångest. Fick reda IDAG att vi ska framföra ett 3 minuters långt tal imorgon. Kulkul!! Så det blir att göra lite te och plugga svenska nu då. 
Precis det jag kände att jag ville göra efter en lång och slitsam skoldag..!
 
Annars har jag vart på väldigt gott humör idag! Kom ju som sagt tillbaka efter 10 dagar så det blev många kramar och glada ansikten när jag kom, och det gjorde mig såååhääääääääär superglad och har energi för hela dagen :)
Dock inte för att skriva ett jävla svenskatal.
Men jag ska göra ett tidsinställt till senare ikväll så kan jag plugga på nu då. Puss på er!

London - i en g12as perspektiv

bjuder på den...

Mina fotograferings-tips

Har fått lite fotograferingsrelaterade frågor som jag tänkte svara på nu i ett eget inlägg. Får jag flera såna här frågor så kommer jag fylla i det här inlägget med dem så håll er uppdaterade på detta inlägg om ni undrar något, och fråga gärna själva!

Jossan: Vilka objektiv föredrar du mest? 
Macroobjektiv, Teleoobjektiv eller fast objektiv? 
Vilket för porträtt, vilket för natur osv? 

Svar: Jag använder alltid mitt fasta objektiv till nästan allt. Det är ett 50mm f/1.4. Det är bäst för porträttfotografering. Om jag fotar natur så använder jag mitt standardobjektiv som är ett 18-135mm f/3.5-5.6 

Alva: Skulle du kunna skriva ner lite fotograferings tips? Har länge väntat på att köpa en system kamera och har precis tagit in det. Tycker att det är sjukt intressant att fotografera osv, så det skulle verkligen vara toppen om du kunde skriva ner lite saker man bör tänka på när man fotograferar eller tips. Älskar din blogg, du är så sjukt fin puss :D
 
Mina fotograferings-tips
 
1. Använd en reflexskärm som reflekterar solen mot ansiktet och ger ett mycket mjukare intryck och ger ofta mer fokus på ögonen! Det är inte alls särskilt dyrt och finns att beställa på nätet. Jag beställde min 5 i 1- reflexskärm HÄÄÄÄR.

 
 
2. Det bästa vädret att fota porträtt i är när det är tunna moln på hela himlen. Då blir ljuset mjukt samtidigt som det är mycket ljus ute. Moln hjälper dig att ta bort hårda skuggor. Är det soligt där du ska fota och det inte finns någon skuggplats i närheten kan du fotografera i motljus eller ha solen i ryggen så länge inte modellen ska titta in i kameran för då är det lätt att modellen kisar.
 
3. Prova alltid olika vinklar och perspektiv när du fotar! Det finns inga regler för hur motivet ska vara placerat i bilden!
 
4. Undvik röriga bakgrunder. Det kan göra att ditt motiv inte sticker ut, utan bakgrunden tar över bilden. Med hjälp av en stor bländare kan du få bakgrunden suddigare (bokeh) och du tar bort det som är störande i bakgrunden.
 
4. Vid fotografering av kort skärpedjup - se till att ögonen är i fokus!
 
5. Fotar du inomhus kommer ljuset från fönstret. Använd det för att få ett snyggt ljus!
 
6. Det viktigaste av allt är att du förstår din kamera. Gå en fotokurs eller sök runt på nätet tillexempel.
 
 
 
 
 

I en tunnelbana i London.

jag och fina mamma

Gullisar

Sofia: Är det en hemsida som du tittat på alla filmer isf vilken?!? :)
Ja, den heter swefilmer.com :)
 
Ada: Puss på dig :)
 
Michelle: Naaw, tack! :') Haha, ja vi är verkligen som lyckligast när vi äntligen får vara med varandra. Gud, tack så jättemycket! Vilken peppkommentar! Puss på dig <3
 
Fanny: Tack du! Ja du i mil eller sådär så har jag ingen aning hehe, men det tar 4 timmar från mitt hus till hans lägenhet, med tåg,tunnelbana och sjtåg. Min favoritaffär.. Hmm svårt, skulle nog säga Monki eller Gina Tricot. Handlar inte så mycket kläder faktiskt.
Min dator, hörlurar och min kamera! Tack så jättemycket :)

Hemma igen

Nu har pappa äntligen lyckats hjälpa mig med att få igång mitt internet igen så nu kan jag blogga.
Jag är hemma idag igen, precis som varje dag i skolan förra veckan. Förstår ni vilken ångest jag har?!
Det värsta är att jag är sån som är för "omotiverad" i skolan mestadels av tiden, och lägger ner energi på helt fel saker. Jag har tillexempel kollat på Oprah hela morgonen, spelat gitarr och spelat in lite, kollat runt på mina favvobloggar och nu; bloggar. 
Så motivationen är inte på topp kan man säga! ;)
Ska svara på några kommentarer nu som kommer upp i ett senare inlägg, men sen måste jag faktiskt plugga! 
Puss på er, mer kommentarer vill jag ha! 
en bild på mig där jag har fixat röda ögon, nu när nya twilight filmen är ute och allt..

Dålig uppdatering

Ledsen att jag inte bloggat så mycket i helgen men är ju med min pojkvän och vi kommer inte ses på två veckor efter det här :(
Dessutom har jag inget internet här utom på mobilen och det är tråkigt att bara blogga med dåliga mobilbilder, visst? Puss på er

älskade meangirls

hur många har sett den här filmen?

Gårdagens gosbilder

Svarar på lite kommentarer

MOA
Vart bor du och vart bor din kille? :) Är det inte jobbigt med långdistansförhållande? :/ Och hur träffade ni varandra?
Jag bor i Stockholm och han i Leksand. Jo, det sliter på en, det gör det! Men man får se det positiva och ljuset i tunneln som man säger, en dag är han klar med det där och då kan vi vara med varandra exakt så mycket vi känner för! Vi träffades i vår gamla skola, Bergtorpsskolan. Jag har svarat på den frågan i vår videoblogg här.
 
ALVA
Vad för gymnasium går du i ? håller på att letar men hittar inget till nästa år :(
Jag går i Täby Enskilda Gymnasium. Är supernöjd!! Har svarat på fler frågor om det i min videoblogg ↑ (länk i övre texten)

JOSSAN
Hej, du tar otroligt fina bilder, men hur gör du för att få det suddigt i bakgrunden? 
Har en Canon eos 550d och håller på att lära mig den för den är ny, och när jag tar porträtt vill jag få suddigt i bakgrunden, så hur gör man? :) 
kram
Hej Jossan! Vad roligt med en fotofråga, det vill jag ha mer av! 
Just din kamera har jag ingen erfarenhet av med det som gör att det blir "suddigt" i bakgrunden beror på hur ljuskänsligt objektiv du har (stor bländare, dvs lågt bländartal). Det "suddiga" du pratar om kallas bokeh. 
Bokeh kommer faktiskt från japanskan och bokeh betyder "suddig".
Bokeh kan se ut på lite olika sätt, ibland är den mjuk och tonad och ibland visar den sig som cirklar av ljus i bakgrunden. Macroobjektiv, teleobjektiv och fasta objektiv ger fin bokeh, eftersom bokeh skapas med hjälp av lång brännvidd (tele), stor bländare (fast) och närhet till motivet (macro). Ytterligare ett tips är att gå närmare det du ska fota. Ju närmare du kommer motivet, desto mer bokeh. Hoppas du förstod något av det jag nu skrev... Haha, annars kan du läsa mer här: Så får du till bra bokeh i dina bilder
 
CARRO OCH CLOE
Carro: Gör du dina videoinläggdirekt på datorn eller kameran och hur, super bra blogg btw <3
Cloe: Hejhej! Jättebra blogg! Undrar vad för program du använder när du redigerar videos som du lägger upp. Till exempel den med Erik när ni svarade på frågestunden :) skulle vara awesome om du ville svara!! 
Kramisar
Jag filmar och redigerar dom i datorn. Jag redigerar de i iMovie som finns på Macdatorer. Tack så mycket! Kram tjejer <3

JOLINE
Jo, ditt mobilskal på bilden har du "designat" själv va? 
Har du beställt det? 
Isåfall från vilken sida? 
Och så undrar jag bara, hur gammal var du när du började med p-piller? 
Kram!
Yes det har jag designat själv på denna hemsida. Jag var 16 år. Kram!
 
MAJA
I vilken app redigear du dina bilder i på instagram? Tacksam för svar :)
Vissa bara direkt på instagram, vissa har jag redigerat i photoshop på datan, vissa i olika appar som heter Snapseed,super retro,pixlromatic och pixfx. 
 
HANNA
Varför tog du bort videon där du sjöng? Hann bara se början och du var hur bra som helst! Snälla lägg ut den igen. Puss
För att några i min klass tänkte spela upp den på lektionen och då fick jag panik och tog bort den ;)  Visst jag kan lägga ut den igen, tack så mycket! PUSS
 

SEN TILL ALLA ERA FINA,VARMA,GLÄDJESPRIDANDE,MINDAGGÖRANDE-KOMPLIMANGER OCH KOMMENTARER: Tacktacktacktacktacktacktacktack och åter T A C K! Ni är bäst! Fick värsta egoboosten idag när jag gick igenom alla era hela sextioniiiio kommentarer! Ni är världens bästa läsare, puss på er och det är NI som är fina,bra på att fota, duktig på att sjunga, söta med era pojkvänner eller utan - de spelar ingen roll, ni är bara så bra helt enkelt.. :)  Kraaaaam
 

Vinst på fototävlingen - BLOGGSHOUTOUT

Den här grymt snygga tjejen vann min fototävling. Jag tycker att ni ska besöka hennes blogg för att hon lägger upp så jäkla fina foton och jag är kär i hennes header! Jag kollar den iallafall varje dag :) KOLLA IN WILMAS BLOGG HÄR

Kärlek till gifs

hahahhah åh kommer ihåg i skolkorridorerna när mina kompisar såg Erik komma.. :')
 

Alone time

Jag råder verkligen alla där ute, tjejer som killar, att ta hand om er själva ibland också! Man stressar ofta så mycket och tar sällan tid för sig själv. Så det ska jag göra nu i mitt badkar, och bara njuta för en stund, med lite skön musik spelandes i bakgrunden. Gör du det med vettja! Det är inte så jobbigt att förbereda som man tänker sig, och man känner sig verkligen utvilad och nästa lite friare efteråt. Puss på er alla i höst/vintermörkret!

VINNAREN i min fototävling!

 
Ovan ser ni alla 10 bidrag i min fototävling! Kul att ni deltog, men hade hoppats på fler bidrag faktiskt!
Hur som helst så ska jag nu utge en vinnare och den jag tycker har fångat mitt öga mest är.. trumvirvel... 
Grattis Wilma! Ditt foto var jättefint tycker jag. Jag ska ge dig en bloggshoutout imorgon och du får instagramshoutouten på direkten! Puss på er alla som var med!

 

Svar på resten av THIS OR DAT - shit va mycket frågor, kul!

 brun hyad och brunett / ljus hyad och blondin - Förstod inte riktigt frågan, och är inte rasist så svarade bara såhär: tycker det är skitsnyggt med folk som är brunhyade, önskar jag var mörkare i min hudton! Sen tycker jag det är väldigt fint och både somrigt och vintrigt att vara blondin sååå, så blev det helt enkelt! ;)
tv/dator 
te/kaffe - kan verkligen inte dricka kaffe hahah..
Rihanna/Beyonce 
Justin Bieber/one direction 
springa utomhus/springa på löpband 
cola/fanta/sprite 

hallon/blåbär 
adidas/Nike 
hund/katt - chockade nyss mig själv för har aldrig tyckt om katter, men Eriks katt i täby, Zlatan, är så sjukt gosii
sommar/vinter - julen är det bästa som finns ungefär!!!!!!
mjukisbyxer/jeans 
uggs/hunters 
gitarr/piano 
lillebror/lillasyster - skulle uppfostra honom till en riktigt gentleman som alltid tog bra hand om alla :')
pizza/hamburgare 
röd/blå 
 
twilight/high school musical 
höger/vänster 
filmkväll/festa 
sova/vaken - man får ju inget att hända om man sover, ellerhur?! ;)
magrutor/markerade kindben - dock är det galet attraherande med markerade kindben enligt mig
spindlar/råttor - verkligen INGEN o.0
trappa/rulltrappa - lazy motherfucker.. :3
usa/london 
lucia/tomtenisse - har alltid varit tomtenisse sådeså
 
Blogg/utan blogg 
Chips/godis
Snö/regn
Jul/sommar
 
Lockigt eller rakt hår? 
Hollister eller abercromibe
Vår eller höst
Mac eller makeupstore
iPhone vit eller iPhone svart? 
Smink eller krämer? 
Täby centrum eller gallerian? 
 
Gina/hm 
Godis/glass 
NewYork/London 
Tonåring/vuxen 
Tjock/smal - Personligen försöker jag hålla mig smal för min hälsas skull, men jag skulle inte må dåligt om jag vägde mer, tycker det är kvinnligt att vara mullig!
Tacos/pizza 
Bästa kompis/pojkvän - man kan inte välja bort någon av de viktigaste personerna i sitt liv <3
Hemmakväll/fest - eller... det beror såklart på vilket humör man är på! Men känner oftare för att mysa hemma istället för att supa med personer man skäms dagen efter att man dansat med tillexempel..
 
Foto/Film - bara för att jag är bättre på det än film. Har dock blivit sjukt intresserad av film nu när vi börjat med det i skolan!
Digitaltsakapande/Grafiskkomunikation 
Hos Erik i Leksand/med erik hemma hos dig
 
Godis/choklad 
Matte/kemi 
Eriks kläder/dina kläder
Singel eller i ett förhållande 
 
 
Shit va många frågor ni hade! Blev superglad att så många kommenterade! Fortsätt så! Puss
 

Tillbaka med bloggandet

Som ni säkert märkt så har jag har lösenordsskydd på min blogg nu ett tag och det har funnits ett antal anledningar till det som jag inte tar upp i bloggen. Många av er som läser min blog verkar ha haft problem med hur "privata" saker jag har skrivit i bloggen. Men seriöst, jag är 16 år och har varit tillsammans med min pojkvän i snart ett halvår, blir ni chockade för att jag säger ja när nån frågar om vi har haft sex liksom? 
Det slipper ni iallafall frånochmed nu! Det blir bara tråkigare att läsa för er, men visst! :)
 
Mycket har hänt medan jag varit borta, men ändå inte. Jag var ju i London med min fina familj så bilder från det kommer ju självklart om det önskas?
Just nu är jag sjuk, och har varit det sen i söndags. Erik var hemma för första gången på typ 2 månader i helgen och vi hade det jättemysigt och var med familjen, hans vänner, han var med mig i skolan en dag och så var vi på en fest.
 
Idag som alla dagar när jag är sjuk, har jag haft filmmaraton. Just idag kände jag mig väldigt mysig och har bara tittat på massa gosiga julfilmer,lyssnat på julmusik,druckit julmust,lagat spagetti och köttbullar, och bäddat ner mig i sängen med massa kuddar, mysiga filtar och mitt skönaste duntäcke, helt kolsvart i rummet utan skenet från min dataskärm. Cosyyyy! ❄

             
 
Sooo, om ni vill att jag ska fortsätta blogga så får ni faktiskt kommentera mera! Det är bara kul om man får respons,frågor och kommentarer om det man skriver,lägger upp och pratar om! Ellerhur? 
Vi säger så då! Puuuussss, saknat er (: 
Follow on Bloglovin
RSS 2.0